środa, 28 sierpnia 2013

Leczo z klopsikami i ryżem

Uciekające lato pozostawia za sobą cudowne dary. Mięsiste pomidory, soczyste papryki, kabaczki, cukinie, patisony i wiele innych warzyw. Są nie tylko cudowne w smaku, zdrowe i w ogóle, ale nie wymagają dużych przygotowań, przerabiania, duszenia, obierania i wszystkich czynności, które mogłyby zakłócić szybkie przygotowanie i smaczne schrupanie cudownych smaków.


Dziś przedstawiamy nasze leczo sezonowe z klopsikami Łabimex i sypkim ryżem.




Wszystkie warzywa kroimy w kostkę. Cebule dzielimy na piórka a zioła siekamy.
Na odrobinie oleju podsmażamy cebule. Gdy zacznie się szklić wrzucamy paprykę, następnie cukinię i patisona, w odpowiednich odstępach czasowych, żeby warzywa nam się nie rozleciały. Na koniec wrzucamy pokrojone w ćwiartki pomidory i zioła.
Mieszamy kilkakrotnie i, gdy pomidory zaczną się nieco rozpadać, dodajemy klopsy.

Wszystko podajemy z ryżem ugotowanym na sypko.



Danie jest delikatne w smaku, soczyste, dzięki delikatnym klopsikom, dodatkowo sycące. Wspaniale dopełnia smak ryżu i zachwyca aromatami.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...