Uciekające lato pozostawia za sobą cudowne dary. Mięsiste pomidory, soczyste papryki, kabaczki, cukinie, patisony i wiele innych warzyw. Są nie tylko cudowne w smaku, zdrowe i w ogóle, ale nie wymagają dużych przygotowań, przerabiania, duszenia, obierania i wszystkich czynności, które mogłyby zakłócić szybkie przygotowanie i smaczne schrupanie cudownych smaków.
Dziś przedstawiamy nasze leczo sezonowe z klopsikami Łabimex i sypkim ryżem.
- cukinia
- patison
- 3 papryki
- 6 pomidorów średniej wielkości
- 2 cebule
- garść ulubionych ziół
- klopsy w sosie pieczarkowym Łabimex
- ryż
Wszystkie warzywa kroimy w kostkę. Cebule dzielimy na piórka a zioła siekamy.
Na odrobinie oleju podsmażamy cebule. Gdy zacznie się szklić wrzucamy paprykę, następnie cukinię i patisona, w odpowiednich odstępach czasowych, żeby warzywa nam się nie rozleciały. Na koniec wrzucamy pokrojone w ćwiartki pomidory i zioła.
Mieszamy kilkakrotnie i, gdy pomidory zaczną się nieco rozpadać, dodajemy klopsy.
Wszystko podajemy z ryżem ugotowanym na sypko.
Danie jest delikatne w smaku, soczyste, dzięki delikatnym klopsikom, dodatkowo sycące. Wspaniale dopełnia smak ryżu i zachwyca aromatami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za podzielenie się z nami swoimi spostrzeżeniami, sugestiami i innymi wyrazami obecności na blogu.
Dziękujemy