Nie ukrywam, że przed świętami więcej czasu spędzam w świecie rękodzieła i więcej prac przedstawiam na blogu Sercem Szyte.
Jemy wciąż ale albo nie mam czasu na wkładanie przepisów i zdjęć "W garnku" albo, jemy coś na prędce, mało wyjściowo i w ogóle nie do ludzi ;)
Muszę jednak nadrobić zaległości i powoli podzielić się przepisami, które rozgryzamy, dopracowujemy i polecamy dalej.
Dziś jest to makaron z kaparami, anchois, oliwkami i papryczkami chilli, których wyjątkowo bałam się, ze względu na Kingę...Dziecięciu jednak danie posmakowało, więc ...
- puszka anchois w oleju roślinnym
- 2 ząbki czosnku
- jedna, średniej wielkości, papryczka chilli
- cebula
- 8 pomidorów koktajlowych
- pół słoiczka czarnych oliwek
- kilka kaparów
- makaron typu spaghetti
- świeża bazylia
- pieprz
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzewamy olej z puszki anchois, na którym podsmażamy pokrojone wcześniej ząbki czosnku, cebulę, papryczkę i ryby.
Następnie dodajemy pokrojone na pół pomidory, posiekane w paski oliwki i rozdrobnione nieco kapary. Wszystko dokładnie mieszamy.
W garnku gotujemy makaron al dente, który wrzucamy do powstałego sosu.
Wszystko mieszamy, pieprzymy do smaku, gdy nasze podniebienie tego wymaga :), posypujemy pokrojoną bazylią i zajadamy :)
Danie zrobiłyśmy wg wskazówek Gordona Ramsaya, z Kursu gotowania z Gordonem Ramsayem :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za podzielenie się z nami swoimi spostrzeżeniami, sugestiami i innymi wyrazami obecności na blogu.
Dziękujemy