Uwielbiamy je z Kingą, więc nie próżnujemy i ochoczo wcinamy kolejną zupę.
Tutaj mamy delikatnie rozdrabnianą, bowiem Kinga lubi coś pogryźć w zupce i kremy niekoniecznie sa pożądanym sposobem podawania zup chyba, że popływa w niej np...podsmażany kawał porządnego boczku...
0.5kg szparagów
pęczek włoszczyzny
1l wywaru warzywnego czy rosołu
parę plastrów boczku
100g słodkiej śmietany
koperek, parę listków świeżej bazylii
1 łyżeczka mielonej gałki muszkatałowej
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Szparagi myjemy i gotujemy przez około 30 minut. Wody do gotowania powinno być niewiele więcej niż do przykrycia wszystkich warzyw. Po ugotowaniu, wodę odcedzamy. Wszystko blenderujemy.
Osobno gotujemy pokrojoną włoszczyznę, którą dodajemy następnie do kremu szparagowego.
Wszystko podgotowujemy, doprawiamy do smaku, dodajemy śmietanę i poszatkowane zioła.
Na patelni podsmażamy boczek, który dajemy do każdej miseczki tuż przed podaniem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za podzielenie się z nami swoimi spostrzeżeniami, sugestiami i innymi wyrazami obecności na blogu.
Dziękujemy