piątek, 28 marca 2014

Gulasz warzywny z kiełbasą i sokiem pomidorowym.

Niedawno ponownie na naszych talerzach zagościły dania Łabimex'u. Tym razem wykorzystałyśmy sok Łagodny sok pomidorowy tej firmy. W sumie użyłyśmy go przez przypadek. Zapomniałam bowiem kupić przecier pomidorowy a Kinga wpadła na pomysł wykorzystania soku. Tym sposobem wyszło nam całkiem pyszne i szybkie danie.

Gulasz warzywny z kiełbasą i sokiem pomidorowym.


  • 4 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 6 pieczarek
  • czerwona papryka
  • 2 cebule
  • 2 kawałki kiełbasy
  • pieprz, sól, liść laurowy
  • sok pomidorowy
 Cebulę kroimy w piórka, szklimy na patelni. Dodajemy do niej pokrojoną w talarki kiełbasę, mieszamy, podsmażamy. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki, pokrojone a talarki marchewkę oraz pietruszkę i ziemniaki, pokrojone w średniej wielkości kostkę ziemniaki. Mieszamy do połączenia smaków, 
Dodajemy sok z pomidorów, przyprawy, gotujemy do miękkości warzyw.
Paprykę kroimy w paski, którą pod koniec gotowania dodajemy do dania.

Danie podajemy ze świeżym pieczywem lub bez :)




Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za podzielenie się z nami swoimi spostrzeżeniami, sugestiami i innymi wyrazami obecności na blogu.
Dziękujemy

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...