wtorek, 1 kwietnia 2014

Makaron omnomnom z rzodkwią i siemieniem lnianym



  • 1/2 opakowania makaronu omnomnom
  • duża rzodkiew
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżeczka oliwy 
  • limonka

sos:
  • 1 łyżka sosu ostrygowego
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 2 łyżki miodu
  • 1 ząbek czosnku, starty 

Makaron gotujemy. Na patelni prażymy siemię lniane a, gdy zacznie strzelać dodajemy pokrojoną w plastry lub półplastry rzodkiew. Smażymy wszystko ok 5 minut. 
Po tym czasie, dodajemy odcedzony makaron. Wszystko dokładnie mieszamy i chwile podsmażamy. 
Robimy sos, mieszając ze sobą składniki, który wlewamy do gotowego dania, wszystko razem dokładnie mieszając.
Danie posypujemy siekaną natką pietruszki, skrapiamy sokiem wyciśniętym z limonki.


Fusion  w kolorach #omnomnom

1 komentarz:

  1. Dobry makaron najlepszy jest przyrządzony w prosty sposób. Pycha :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za podzielenie się z nami swoimi spostrzeżeniami, sugestiami i innymi wyrazami obecności na blogu.
Dziękujemy

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...