Wiem, ostatnio mało mnie wszędzie. Układam to i owo, w życiu, ciągle się gubiąc. Dlatego dziś ponownie propozycja wykorzystania produktu, który, dzięki współpracy z Firmą Agnesi, można znaleźć w naszej kuchni.
W tym wpisie przedstawiamy wspaniały makaron Fettuccine, odpowiedni w smaku, z możliwością szerokiego zastosowania, jeden z naszych bardziej ulubionych makaronów.
- 100 g makaronu gniazda
- jajka w ilości odpowiadającej przygotowanym gniazdom + 2 jajka do masy
- kulka sera mozarella
- 100 ml śmietany 10 %
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Makaron gotujemy al'dente.
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, mieszamy go z 2 jajkami i śmietaną. Doprawiamy sola i pieprzem, mieszamy z poszatkowaną natką pietruszki.
Ugotowany makaron odcedzamy, umieszczamy w kokilkach czy innych pojemnikach np do wypieku muffin.
Makaron zalewamy masa jajeczno-śmietanowo- serową ;)
Na każde "gniazdo" delikatnie wybijamy jajko.
Na każde "gniazdo" delikatnie wybijamy jajko.
Solimy, pieprzymy, zapiekamy ok 20 min w 180 st C
Danie wspaniale nadaje się na śniadanie, kolację, piknik, grill czy inną okazję, gdzie trzeba zaskoczyć biesiadników fajnie podanym, popularnym daniem, które na niewielu może zrobić jeszcze wrażenie.
Nasz makaron z jajkiem jest w stanie ucieszyć wszystkich.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za podzielenie się z nami swoimi spostrzeżeniami, sugestiami i innymi wyrazami obecności na blogu.
Dziękujemy