Nigdy nie wiem co zrobić Kindze na podwieczorek. Wciąż dziecko kaszki jeść nie może przecież...choć smaków ma setki - prawie. Postanowiłam więc pokombinować i tym samym wyszły cieszące się popularnością racuszki :)
- żółtko jaja (dokładnie oddzielone od białka)
- pół szklanki mleka modyfikowanego
- 2-3 łyżki mąki
- ew. olej
Składniki
- małe kwaskowate jabłko- żółtko jaja (dokładnie oddzielone od białka)
- pół szklanki mleka modyfikowanego
- 2-3 łyżki mąki
- ew. olej
Sposób przyrządzania:
Jabłko umyj, obierz, usuń gniazdo nasienne, pokrój w drobne kawałki.
Zmieszaj żółtko, mleko oraz mąkę (ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany).
Połącz jabłko z ciastem. Nabieraj łyżką masę i smaż na teflonowej patelni. Możesz smażyć bez tłuszczu lub pędzlem rozsmarować na jej powierzchni odrobinę oleju. Masa musi się dobrze ściąć.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za podzielenie się z nami swoimi spostrzeżeniami, sugestiami i innymi wyrazami obecności na blogu.
Dziękujemy