sobota, 20 marca 2010

Jajecznica po 11 miesięcu

Jajecznica rzecz święta. Każde dziecko lubi jajecznicę, choć nie każde może ją jeść. Te, które dorosły do jajecznicy mogą zakosztować sposobu parowego z pewną ilością mleka modyfikowanego. Taka jajecznica jest pożywna, sycąca i na prawdę dobra.
Kinga wcina ją aż miło.

Składniki

  • jajko
  • miarka mleka przygotowana wg przepisu
  • łyżeczka masła
  • drobno posiekany szczypiorek lub koperek

Sposób przyrządzenia


Jajko umyj w ciepłej wodzie. Wybij do miseczki, dodaj masło, mleko, szczypiorek lub koperek. Widelcem delikatnie zmieszaj składniki ze sobą. Miseczkę wstaw do garnka z gotującą się wodą. W miarę ścinania się masy jajecznej, mieszaj ją aż do chwili, gdy białko i żółtko będą ścięte.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...