Jajecznica rzecz święta. Każde dziecko lubi jajecznicę, choć nie każde może ją jeść. Te, które dorosły do jajecznicy mogą zakosztować sposobu parowego z pewną ilością mleka modyfikowanego. Taka jajecznica jest pożywna, sycąca i na prawdę dobra.
Kinga wcina ją aż miło.
Składniki
- jajko
- miarka mleka przygotowana wg przepisu
- łyżeczka masła
- drobno posiekany szczypiorek lub koperek
Sposób przyrządzenia
Jajko umyj w ciepłej wodzie. Wybij do miseczki, dodaj masło, mleko, szczypiorek lub koperek. Widelcem delikatnie zmieszaj składniki ze sobą. Miseczkę wstaw do garnka z gotującą się wodą. W miarę ścinania się masy jajecznej, mieszaj ją aż do chwili, gdy białko i żółtko będą ścięte.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za podzielenie się z nami swoimi spostrzeżeniami, sugestiami i innymi wyrazami obecności na blogu.
Dziękujemy