Zaproponuję zatem wersję połączoną i jak najbardziej możliwą do realizacji.
Ciastka jak z cukierni a jednocześnie nie wymagające wielogodzinnego stania przy kuchni.
Jednocześnie staję w szranki walki Mistrzów Patelni w kategorii: Walentynkowe słodkości - jak sprawić przyjemność drugiej połówce?
150 g margaryny Kasia
200 g mąki
100 g mąki ziemniaczanej
100 g cukru
2 jajka
cukier waniliowy
twarda marmolada
Jak zrobić?
Wszystko mieszamy w misce. Po połączeniu wykładamy na blat z dodatkową mąką i szybko zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy na papierze, odciskamy formy i w co drugim ciastku robimy okienko. Wszystko pieczemy. Gdy ciasta wystygną, na całe ciastka nakładamy marmoladę, po czym na górę układamy ciasto z okienkiem.
Temperatura piekarnika : 180 st. C
Czas pieczenia: 20 min
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za podzielenie się z nami swoimi spostrzeżeniami, sugestiami i innymi wyrazami obecności na blogu.
Dziękujemy