sobota, 21 kwietnia 2012
Gulasz z ryżem brążowym
Wzięłam
300 g łopatki
kawałek papryki
średnią cebulę
mała marchewkę
mała pietruszkę
pół puszki pomidorów
i stanęłam, zastanawiając się co z tego zrobić.
Patrzyłam, kombinowałam aż pokroiłam mięso w kostkę, warzywa na mniejsze części i znalazłam w szafce ryż.
Najpierw podsmażyłam mięso, dorzuciłam do niego cebulę i gdy ta zaczęła się szklić, wrzuciłam pozostałe warzywa.
Gdy nabrały smaku zalałam wszystko wodą i zaczęłam dusić do momentu aż mięso zmiękło, co tym samym oznaczało, że i warzywa w mniejszym czy większym stopniu uległy destrukcji - efekt zamierzony.
Powstały gulasz podałam z owym ryżem brązowym i wyjść z podziwu, z Kingą nie mogłam, że tak nam to smacznie wyszło :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za podzielenie się z nami swoimi spostrzeżeniami, sugestiami i innymi wyrazami obecności na blogu.
Dziękujemy