środa, 6 marca 2013

Bo, jak się okazuje, my kochamy ryby.

Jak się ostatnio okazało, zdecydowanie za mało jemy ryb. Ledwo jakiś łosoś, od święta karpik czy tym podobna i to na tyle. Teraz, gdy testujemy Pomysł na Papirus Winiar, zdaje się, że nadrabiamy zaległości. Zabawa, w której uczestniczymy chyba raczej nakłada na nas "obowiązek" wykorzystywania w przepisach łososia, ale dlaczegóż, przy ogólnie zachęcającym wykorzystywaniu produktu, nie sięgnąć i po inne ryby a, rzeczonego łososia pozostawić na "potem"


Dziś przedstawiamy grillowane tuszki płoci, zamknięte między tostami.


Danie jest niesamowicie proste w przygotowaniu.
Tuszki płoci oczyszczamy, filetujemy i zawijamy w szczelne sakiewki papirusowe - Kurczak w ziołach prowansalskich , które grillujemy na suchej patelni po, około 2 minuty z każdej strony.
Osobno podpiekamy kromki pieczywa tostowego.
Przygotowujemy po:
- 2 listki sałaty
- dwa plasterki sera wędzonego
- krążek cebuli
- cytrynę bądź limonkę.

Na chleb tostowy kładziemy kolejno listek sałaty, rybę, ser, krążek cebuli, listek sałaty, rybę, ser. Wszystko skrapiamy sokiem z cytryny i przykrywamy chlebem tostowym.

Danie wyśmienite na przekąskę, śniadanie, kolację...

Tutaj wersja uproszczona, jednowarstwowa, ale w ryby równie mocno obfitująca :)


Smacznego

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...