niedziela, 14 października 2012

Warsztaty kulinarne Paclana

Blue Cactus & Iguana Lounge
ul. Zajączkowska 11
00-785 Warszawa

Dziś kilka słów o warsztatach kulinarnych.
Zawsze chciałam na jakieś pojechać, więc gdy tylko Paclan ogłosił swoje, bez zastanowienia zapisałam się na nie, korzystając z możliwości poćwiczenia kuchni hiszpańskiej, wczorajszego dnia.
5 minut dla fotoreportera :)

Blogerzy kulinarni skwapliwie korzystali z
możliwości fotografowania...


 Menu, jakie czekało na wszystkich uczestników warsztatów „Gotuj z Paclanem”:

GAZPACHO
Klasyczna hiszpańska potrawa - aromatyczny i pikantny chłodnik z pomidorów, papryki i ogórków

DAKTYLE Z CHORIZO

SAŁATKA Z KREWETKAMI I POMARAŃCZAMI

STEK Z ANTRYKOTU WOŁOWEGO

TORTILLA ESPANOLA
Hiszpańska tortilla będąca odmiana omletu, przyrządzona na bazie ziemniaków i jajek

CIASTECZKA MIGDAŁOWE


Jak widać szaleństwo hiszpańskie trwało, a potrawy jakie wyszły spod naszych rąk zachwycały mniej czy bardziej, ale zachwycały.
Na mnie największe wrażenie zrobiły daktyle w chorizo i tym przepisem podzielę się ze wszystkimi w następnym wpisie.





Jeśli chodzi o same warsztaty...szybko uporaliśmy się z postawionymi przed nami zadaniami, dzieląc się bez rozlewu krwi, poszczególnymi pracami czy etapami gotowania. Trzeba było być elastycznym, żeby nie pobić się przy dwóch palnikach przenośnej kuchenki...i dobrze lawirować wśród stołów, żeby uchwycić co lepsze ujęcia.

Uczestnicy okazali się sympatyczną zgrają, raczej znających się blogerów, którzy ochoczo dzielili się spostrzeżeniami z innych warsztatów czy przydatnymi informacjami z życia blogera kulinarnego. Widać było ich wprawę w gotowaniu, szerokie wiadomości i paletę trików, ułatwiających gotowanie. Zapytani o całkiem prozaiczne rzeczy, dawali wyczerpujące odpowiedzi, a atmosfera panująca na sali dawała wciąż wrażenie,jakbyśmy się WSZYSCY znali od lat.

Bardzo chciałabym jeszcze spotkać się z wszystkimi na podobnych zbiórkach ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...