Nie ukrywam, że gulaszową bardzo lubię. Kinga również przepada za tym przysmakiem. Musi być aksamitna, odpowiednio doprawiona, niezbyt pikantna i z miękkim mięsem. Niestety nie zawsze mogę ją przyrządzić sama. Dlatego cieszę się, że nasz blog współpracuje z firmą Łabimex bo, dostarcza nam ona jednej z lepszych zup, jakie jadłam.
Dzisiaj jednak, zupę gulaszową Łabimex użyłyśmy zamiast sosu.
Podsmażyłyśmy bitki i zalałyśmy je zupą. Spowodowało to, że mięso nasiąknęło smakiem zupy gulaszowej, a zupa, dzięki duszeniu w niej mięsa, zredukowała swoją objętość, tworząc zawiesisty, delikatny sos.
Do tego zblanszowałyśmy pokrojony w paski jarmuż.
Wszystko podałyśmy, z ugotowanym na sypko ryżem.
O daniu firma napisała:
Zupa Gulaszowa z wieprzowiną i wołowiną w skład której wchodzą takie składniki jak: mięso wieprzowe, mięso wołowe, ziemniaki, cebula, marchew, seler, pietruszka, papryka czerwona oraz przyprawy aromatyczno-smakowe. Gotowa po podgrzaniu.
Od siebie mogę dodać, że zupa na prawdę smakuje. Nie jest mocno doprawiona co, dla lubiących ostre smaki, daje duże pole do popisu a, dla wolących delikatniejsze smaki, jest w sam raz. Nam bynajmniej bardzo przypasował smak gotowej zupy, która ratuje nas w każdej podbramkowej kuchennie sytuacji.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za podzielenie się z nami swoimi spostrzeżeniami, sugestiami i innymi wyrazami obecności na blogu.
Dziękujemy