środa, 23 października 2013

Zupa pieczarkowa

Oczywiście, nie ulega wątpliwości, że jemy produkty lokalne, sezonowe i zdrowe. 
Istnieje jednak taki zbieg okoliczności, kiedy gotowce ratują nam sytuację. Tą serią przepisów staram się udowodnić, że nie taki diabeł straszny, jak go malują. Nie trzeba demonizować, starać się, wypruwać żyły, go powinniśmy odpocząć, porozmawiać z, na przykład gośćmi i ogólnie dobrze się bawić, z daleka od garnków.

Dziś więc pora na...pieczarkową.




Potrzebne produkty:

Na maśle podsmażamy pokrojone, na ćwiartki pieczarki.
Część z nich wrzucamy do gotowej zupy, razem ze startą, na tarce warzywnej marchewką, część pozostawiamy do przybrania.
Na patelni obsmażamy piersi kurczaka, które następnie tniemy na paski.
Siekamy również natkę pietruszki.

Zupę nalewamy do miseczek. Do każdej dodajemy kawałki piersi z kurczaka, podsmażone pieczarki, posypujemy natką.
Doprawiać raczej nie musimy. 









Zupa krem pieczarkowy wyprodukowana została ze świeżych pieczarek czyli z surowca , którym nasza firma zajmuje się od ponad 20 lat . Świeży surowiec dostarczany jest do naszej firmy każdego dnia i dlatego mamy możliwość produkowania zupy pieczarkowej najwyższej jakości. 

Gęsta i zawiesista konsystencja naszej zupy to zasługa dużej ilości dodanych i zmiksowanych pieczarek doprawionych w sposób, który nie pozwoli zapomnieć o tym produkcie. Zupa krem pieczarkowy marki Łabiński z całą pewnością urozmaici każdy tradycyjny, polski stół. Doskonale smakuje z gorącymi grzankami. Polecamy!





1 komentarz:

Dziękujemy za podzielenie się z nami swoimi spostrzeżeniami, sugestiami i innymi wyrazami obecności na blogu.
Dziękujemy

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...