środa, 2 października 2013

Kiełbaski w cieście francuskim ze szpinakiem

Nie raz sytuacja wydaje się podbramkowa. Siedzisz w domu, może w rozklapcianych papuciach, bez makijażu czy niezbyt, ogólnie wyjściowa, a tu u drzwi staja goście.
Rzut w stronę szafy czy łazienki załatwi sprawę wyglądu, ale koreczki czy inne przekąski już średnio ugoszczą odwiedzających. Dlatego, choć u nas średnio często ktoś wpada z niezapowiedzianą wizytą, zawsze w lodówce leży ciasto francuskie, jakieś dodatki. Dzięki Łabimexowi, od niedawna, mamy również zapas kiełbasek.




Wykonanie jest bardzo proste.

Ciasto francuskie tniemy na paski.
Kiełbaski owijamy dużą ilością szpinaku. To wszystko owijamy paskiem ciasta tak, żeby powstały roladki.
Każdą roladkę posypujemy czosnkiem i grubą solą.

Pieczemy w 200 stC do momentu, aż zrobią się delikatnie rumiane.




O kiełbaskach pisałam już TU 
Dotąd nie zmieniłam o nich zdania - są fantastyczne. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za podzielenie się z nami swoimi spostrzeżeniami, sugestiami i innymi wyrazami obecności na blogu.
Dziękujemy

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...