Nie raz sytuacja wydaje się podbramkowa. Siedzisz w domu, może w rozklapcianych papuciach, bez makijażu czy niezbyt, ogólnie wyjściowa, a tu u drzwi staja goście.
Rzut w stronę szafy czy łazienki załatwi sprawę wyglądu, ale koreczki czy inne przekąski już średnio ugoszczą odwiedzających. Dlatego, choć u nas średnio często ktoś wpada z niezapowiedzianą wizytą, zawsze w lodówce leży ciasto francuskie, jakieś dodatki. Dzięki Łabimexowi, od niedawna, mamy również zapas kiełbasek.
- opakowanie ciasta francuskiego
- kilka listków szpinaku
- kiełbaski białe Łabimex
- sól gruba
- czosnek suszony
Wykonanie jest bardzo proste.
Ciasto francuskie tniemy na paski.
Kiełbaski owijamy dużą ilością szpinaku. To wszystko owijamy paskiem ciasta tak, żeby powstały roladki.
Każdą roladkę posypujemy czosnkiem i grubą solą.
Pieczemy w 200 stC do momentu, aż zrobią się delikatnie rumiane.
O kiełbaskach pisałam już TU
Dotąd nie zmieniłam o nich zdania - są fantastyczne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za podzielenie się z nami swoimi spostrzeżeniami, sugestiami i innymi wyrazami obecności na blogu.
Dziękujemy