A to drugi z przepisów, zgłoszonych na Izowy konkurs grzybowy
500 g wyczyszczonych grzybów
1 biała,mała cebula
3 jajka
100 ml śmietany 30%
masło do wysmarowania kokilek
pieprz, sól, oregano, szczypta majeranku
Grzyby ugotować.
Na patelni zeszklić cebulę.
Grzyby z cebula połączyć i dokładnie zmiksować.
Osobno ubić jajka, na koniec dodając śmietanę wciąż ubijając.
Do musu grzybowego wmieszać delikatnie jajka ze śmietaną i wszystko doprawić.
Kokilki posmarować masłem i wlać do niech masę grzybową.
Wszystko ułożyć w blasze napełnionej wodą do połowy wysokości kokilek i zapiekać w 180 stC przez 30 minut.
3 jajka
100 ml śmietany 30%
masło do wysmarowania kokilek
pieprz, sól, oregano, szczypta majeranku
Grzyby ugotować.
Na patelni zeszklić cebulę.
Grzyby z cebula połączyć i dokładnie zmiksować.
Osobno ubić jajka, na koniec dodając śmietanę wciąż ubijając.
Do musu grzybowego wmieszać delikatnie jajka ze śmietaną i wszystko doprawić.
Kokilki posmarować masłem i wlać do niech masę grzybową.
Wszystko ułożyć w blasze napełnionej wodą do połowy wysokości kokilek i zapiekać w 180 stC przez 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za podzielenie się z nami swoimi spostrzeżeniami, sugestiami i innymi wyrazami obecności na blogu.
Dziękujemy