czwartek, 1 listopada 2012

Pianka z czarnych łebków

A to drugi z przepisów, zgłoszonych na Izowy konkurs grzybowy



Pianka z czarnych łebków

500 g wyczyszczonych grzybów
1 biała,mała cebula
3 jajka
100 ml śmietany 30%
masło do wysmarowania kokilek
pieprz, sól, oregano, szczypta majeranku

Grzyby ugotować.
Na patelni zeszklić cebulę.
Grzyby z cebula połączyć i dokładnie zmiksować.
Osobno ubić jajka, na koniec dodając śmietanę wciąż ubijając.
Do musu grzybowego wmieszać delikatnie jajka ze śmietaną i wszystko doprawić.

Kokilki posmarować masłem i wlać do niech masę grzybową.
Wszystko ułożyć w blasze napełnionej wodą do połowy wysokości kokilek i zapiekać w 180 stC przez 30 minut.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...