wtorek, 30 lipca 2013

Zupa gulaszowa z goframi na słono

Jak już wcześnie każdy zauważył, mamy radość testowania urządzenia do ciastek. My traktujemy je jako gofrownicę czy, coś podobnego i, prócz ciastek ziemniaczanych do kiełbasek, wczoraj wypróbowałyśmy na nim ciasto gofrowe, słone, które użyłyśmy do wypieku dodatku, do zupy gulaszowej Łabimex.



Najprostrze gofry


  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka mąki razowej
  • 2 szklanki mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • szczypra pieprzu i tartej gałki muszkatałowej 
  • 1/3 szklanki oleju
  • 2 jajka 


Ubijamy białka na sztywno.
Osobno wszystkie pozostałe produkty dokładnie mieszamy na puszystą masę.
Następnie delikatnie łączymy masę z białkami i pieczemy gofry :)

Nasze urządzenie nastawiłyśmy na maksymalna temperaturę i każdą parę piekłyśmy około 5 minut.


Nasze gofry podałyśmy, jako dodatek do zupy gulaszowej. Okazały się wyśmienitym dodatkiem, wspaniale współgrającym z niezbyt pikantną zupą.

Zupa Gulaszowa z wieprzowiną i wołowiną w skład której wchodzą takie składniki jak: mięso wieprzowe, mięso wołowe, ziemniaki, cebula, marchew, seler, pietruszka, papryka czerwona oraz przyprawy aromatyczno-smakowe. Gotowa po podgrzaniu.
Danie okazało się bardzo dobre jakościowo. Wyważone dobrze smaki nie przytłaczały pikantnością a mięso miło rozpływało się w ustach. Cała potrawa była bardzo sycąca i może zaspokoić nawet najbardziej głodnych :)

 Smacznego


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...