Kinga uwielbia schabowe. Jeszcze bardziej chyba, niż jakiekolwiek słodycze czy inne smakołyki, zazwyczaj lubiane przez dzieci. Ile jednak można panierować, tłuc i smażyć?
Dziś więc postawiłyśmy na schab w wersji bardziej wykwintnej :)
Na dwie osoby:
2 płaty schabowe
4 zielone szparagi
6 kawałków pomidorów suszonych w oleju z ziołami
2 gałązki koperku
2 paski sera pleśniowego
przyprawy : pieprz, sól
Oczywiście schab rozbijamy, nacieramy sola i pieprzem.
Na środek układamy szparagi (końcówkami ku końcom), pomidory, plastry sera i po gałązce koperku.
Wszystko zawijamy w kształt roladek, które spinamy wykałaczkami.
Ponownie solimy, pieprzymy, możemy posypać papryką.
Obsmażamy z każdej strony do zarumienienia a następnie dusimy lekko podlane wodą do momentu, aż ser zacznie wypływać.
Dla nas to był znak, że środek jest już gotowy :)
Uwielbiamy to zestawienie bowiem pomidory dodają smaku mięsu, ser łączy wszystko delikatnością, a szparagi są przyjemnie miękkie, choć nie rozgotowane ani nie twarde.
Polecamy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za podzielenie się z nami swoimi spostrzeżeniami, sugestiami i innymi wyrazami obecności na blogu.
Dziękujemy