poniedziałek, 17 czerwca 2013

Gulasz drobiowy

Uwielbiamy wszelkiego rodzaju gulasze. Mięso zatopione w pysznym sosie, nieco ulubionych warzyw, cebulka i inne, a wszystko na przepysznej, ulubionej przez nas i często goszczącej na naszym stole koszy gryczanej.
Ten dzisiaj pokazywany, wzbogacony jest w przyprawę Kurczak na dziko, firmy Royal Brand oraz, bardzo delikatne w smaku, pieczarki krojone, firmy Łabimex.

Na nas dwie bierzemy:

2 piersi kurczaka
półtora woreczka kaszy gryczanej
3 gałązki świeżego majeranku
1 cebula
1 mały por - biała część
1 mała marchewka
1 mała pietruszka
łyżka przyprawy Kurczak na dziko
pół słoiczka pieczarek naturalnych
4 pieczarki świeże
pieprz, sól, nieco papryki słodkiej.

Wykonanie:

Kaszę opłukujemy pod bieżącą wodą i gotujemy do miękkości na wrzącej, osolonej wodzie.

Piersi z kurczaka oczyszczamy, podsmażamy na małej ilości oliwy (my uwielbiamy olej ze słoika w którym pływają fantastyczne pomidory suszone z kaparami Ole), dodajemy cebulkę, por, pocięte w małe piórka marchewkę i pietruszkę oraz pieczarki świeże pokrojone na ćwiartki. Gdy wszystko delikatnie się poddusi dodajemy przyprawę.
Wlewamy około szklanke wody.
Po około 20 minutach delikatnego duszenia się, doprawiamy do smaku, dodajemy pieczarki krojone i jeszcze dusimy około 10 minut.
Tuż przed podaniem wrzucamy do gulaszy posiekany majeranek, ewentualnie jeszcze inne, ulubione, świeże zioła i podajemy z kaszą.


Testowane przez nas produkty są fantastycznym uzupełnieniem potrawy.
Pieczarki dodają naturalnego smaku, delikatności na podniebieniu i uzupełniają gulasz a przyprawa, Kurczak dziki jest niezastąpiona, nie tylko dla osób, którym nie chce się czy nie potrafią skomponować odpowiednich dodatków do sosu mięsnego, ale również dla tych, którzy cenią sobie wyjątkowe smaki i dobrej jakości produkty.

Polecamy

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...