Dlatego groszki często lądują na naszym stole. Pod wszystkimi postaciami.
Dziś zmiksowałyśmy sobie je w zupce...
1 puszka groszku
1 marchewka
1 pietruszka
kawałek selera
1 średniej wielkości ziemniak
pół litra wywaru warzywnego bądź rosołu - ja miałam teraz rosół
przyprawy
Warzywa pokroić w kostkę i podgotować na wodzie przykrywającej poziom warzyw.
Gdy warzywa będą półtwarde dodajemy odsączony groszek i wywar czy rosół, co zagotowujemy i po zmniejszeniu ognia, gotujemy jeszcze parę minut.
Miksujemy wszystko na krem, dodajemy natkę pietruszki, doprawiamy i my zajadamy się z tostami.
Zupa jest pyszna, szybka i niedroga.
Zachęcam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za podzielenie się z nami swoimi spostrzeżeniami, sugestiami i innymi wyrazami obecności na blogu.
Dziękujemy