Dziś nie miałam za dużych możliwości ale recykling zadziałał znakomicie, a efekt przechodząc najśmielsze oczekiwania zasmakował na tyle, żeby podać dalej i tą smaczna możliwość.
ół kg marchewki
Cebula średniej wielkości
2 łyżki masła
pół szklanki soku z pomarańczy
pół litra wywaru jarzynowego
łyżka tymianku
śmietana - 1/2 opakowania
sól, pieprz
Marchew kroimy w plasterki i podsmażamy kilka minut. Dodajemy dymkę i podsmażamy kolejnych kilka minut. Gdy cebula zacznie się szklić dodajemy tymianek, jeśli jest suszony (świeży nie).
Wszystko zalewamy wywarem jarzynowym i, gdy marchew mięknie, dodajemy sok z pomarańczy. Gotujemy do całkowitego ugotowania marchwi.
Wszystko miksujemy na gładki krem, doprawiamy (jeśli mamy tymianek świeży dodajemy go właśnie teraz).
Przed podaniem nakładamy kleks śmietany i podajemy z makaronem lub pieczywem
I niech to będzie Wegetariański przysmak
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za podzielenie się z nami swoimi spostrzeżeniami, sugestiami i innymi wyrazami obecności na blogu.
Dziękujemy